Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата ми гори масло... и пуши

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата ми гори масло... и пуши

Имам едно питане, преди да я водя на доктор.
    От скоро .. някъде около седмица може би, колата ми Алфа 145, 1.4 / 16в почна д ами пуши ... кофти, и то пуши по много, гори масло явно е ... кажете ми впоред вас какво може да е ... чух за някакви гумички и за маслен сепаратор и тн.
    Плс хелп ми
    А ако може и ми кажете къде мога да я водя на лекар тук в СФ, азщото все ме връщат ... ихх..!

Благодаря предварително!

Колега, май си пообъркал раздела.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Еми.... може Сори...
      Незнаех въобще къде да го постна

Comment

Колко масло ти гори?
        Разхода на гориво как е ?
        Провери си ламбда сондата, ако е заминала сместа ще е богата...
        и може от това да ти пуши.
        Last edited by ssveto; d.m.y г., 14:31.
        146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

Първоначално публикувано от Dimitar Lubenov Покажи съобщение
          Имам едно питане, преди да я водя на доктор.
          От скоро .. някъде около седмица може би, колата ми Алфа 145, 1.4 / 16в почна д ами пуши ... кофти, и то пуши по много, гори масло явно е ... кажете ми впоред вас какво може да е ... чух за някакви гумички и за маслен сепаратор и тн.
          Плс хелп ми
          А ако може и ми кажете къде мога да я водя на лекар тук в СФ, азщото все ме връщат ... ихх..!

Благодаря предварително!
          ако пуши по много проблема е ясен СЕГМЕНТИ ако е от сепаратора пропушва от време на време а от гумички пуши леко и не закача много маслото.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

На мен алфата ми пушеше щото предния собственик само тои си знае колко време не беше сменял маслото,и като отворихме капака на двигателя имаше насякаде по 1 пръст нагар.Беше издухало гарнитурата на капака и оливаше насякаде масло и го гореше.А се бях засилил и аз иначе за сегменти.
            Alfa 145 1.4 ts

Comment

аз смених сигменти преди една седмица и преди тжа също мн. ми гореше,около литър на 400-500км.
              Засега няма праблеми.
              ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                ако пуши по много проблема е ясен СЕГМЕНТИ ако е от сепаратора пропушва от време на време а от гумички пуши леко и не закача много маслото.
                Новачев ти го е описал точно,но все пак трябва да се погледне колата от свестен майстор на италианските колици.
                Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Азя закарах колицата, и май ще се окаже, че е сепаратора. Но другата седмица ще се провери.
                  Кофти е че много ама много гори маслко 1.5 - 2 на 800км горе долу.
                  А не пуши постоянно, от време на време, но понякога прави ....баси облака.
                  Ако са сегментите, маслото не трябва ли да е като боза?

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                    Новачев ти го е описал точно,но все пак трябва да се погледне колата от свестен майстор на италианските колици.
                    3-ти вариант....... КОФТИ МАСЛО Имах такъв момент при мен

155 2.5 V6
                    Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

аз смених сигменти преди окло седмица и засега нямам проблеми ! Иначе и мойта пушеше и харчеше като луда
                      ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла

Comment

Първоначално публикувано от Dimitar Lubenov Покажи съобщение
                        Азя закарах колицата, и май ще се окаже, че е сепаратора. Но другата седмица ще се провери.
                        Кофти е че много ама много гори маслко 1.5 - 2 на 800км горе долу.
                        А не пуши постоянно, от време на време, но понякога прави ....баси облака.
                        Ако са сегментите, маслото не трябва ли да е като боза?
                        ако олива масло от картера,семеринг и тн. при завой го хвърля по тръбите на ауспуха.Ако е от ауспуха е или много масло в картера(виж да нямаш грешка с пръчката за маслото) или неподходящо масло(стигал съм до основен ремонт) или комбинацията излъскани цилиндри с кофти свещи.За износени сегменти,гумички и други азбучни истини не пиша,защото се знаят от всички и се оправят само с основен ремонт.Успех
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                        X